Om kursen "Skriv och nå fram!"

Skriv och nå fram!

Onlinekursen för dig som skriver i jobbet. Lär dig skriva som en copywriter.

7 veckor som tar ditt skrivande till nästa nivå.

Vill du få mer struktur på dina texter? Har du lätt för att upprepa dig? Blir texterna för långa? Är det svårt att få fram det viktigaste? Eller vill du bara få bättre flyt? I den här kursen tar jag dig igenom hela skrivprocessen steg för steg, så att du ska känna dig säkrare på din förmåga och kunna skriva för att nå ända fram. Du kommer att kunna skriva som en copywriter. Kort och koncist när det behövs. Eller längre texter där du får med dig läsaren hela vägen. Och får den att agera.  Kursen passar för dig som är kommunikatör, webbredaktör eller har annan roll där du skriver mycket i jobbet.

Jag vill att du ska lyckas!

Jag vet hur stressigt det kan vara när allt ska hända på en gång och alla vill att just deras budskap ska synas mest. Efter 35 år som professionell skribent  har jag nog gjort och sett det mesta i mitt yrke. Nu vill jag dela med mig till dig som skriver mycket i jobbet, men som känner att du behöver bli inspirerad och utveckla dig som skribent. 

Vem är då jag som håller i kursen? Här kan du läsa mer om mig och min yrkesbana samt tre böcker som jag har gett ut.


Det här ingår:

Vi går igenom alla de olika delarna i skrivprocessen och hela kursen handlar förstås om vad det är som gör att en text når fram. I varje kursavsnitt får du uppdrag att göra till nästa gång och du får även feedback på dina texter. Meningen är att du ska få träna mycket. Vi ses live 1 gång i veckan online i 7 veckor. Sedan har du tillgång till kursmaterialet i 6 månader. Vi har också en community där du utbyter tankar och erfarenheter med dina kurskamrater. Dessutom får du en mängd kreativa övningar som du kan använda dig av när du kör fast eller får skrivkramp. Det här är kursinnehållet i stora drag:

Hur gör vi en text intressant? Och hur når vi rätt person?
Det första vi tittar på är hur vi gör en text intressant. Det går också som en röd tråd genom hela kursen. Målgrupp och research är också viktiga pusselbitar här.  Vi ska ju nå fram till rätt mottagare.

Bli kompis med det språkliga
Ett avsnitt handlar om att bli kompis med det språkliga och hur vi undviker de värsta språkmissarna. Heter det till dess eller tills dess och hur ska man tänka när det gäller de och dem? Det och mycket mer kommer vi att ta upp.

Skriv, skriv skriv
Sedan handlar det naturligtvis om hur vi startar själva skrivandet, hur vi skriver och hur vi anpassar till olika kanaler. Vilka frågor vill vi ha svar på för att texten ska bli så bra som möjligt? Vad ska komma först och vad kommer sen?

Redigera, strukturera och publicera
Men en text är inte klar förrän den har fått lite putsning.  Vi tränar på att redigera och strukturera, använder oss av "vägskyltar" för att göra texten tydligare och till slut är det dags för publicering.

Verktyg som gör jobbet enklare

Om du känner att det här är rätt för dig så kommer jag att ge dig en mängd bra verktyg som du kan använda i ditt dagliga jobb. Verktyg som gör jobbet både roligare och enklare. Även om vi ses online och mycket av materialet också finns där, så är jag med dig hela vägen.

Är du osäker på om det är rätt för dig? Boka ett onlinesamtal med mig!

Låter det här intressant men du är osäker på om kursen är vad du behöver? För att bli klar över det erbjuder jag dig ett 20-minuterssamtal online utan kostnad eller förpliktelser, där du kan ställa dina frågor och jag kan berätta mer om kursen. Utifrån det kan du sedan bestämma hur du vill göra. Skriv bara i meddelanderutan att du vill boka ett samtal, så hör jag av mig med förslag på tider.


Boka din plats nu inför nästa kursstart!

 • Skriv och nå fram. Betala på 6 månader.
  6 payments of

  1200 SEK

  per month

  Onlinekursen för dig som vill vässa dig som skribent.

 • Boka nu
 • Skriv och nå fram
   

  6975 SEK

   

  Onlinekursen för dig som vill vässa dig som skribent.

 • Boka nu

Brukar du få skrivkramp?
Ladda ner mina 10 gratis-tips som hjälper dig komma igång!

  "Jag har, som VD och projektledare på Anfang, anlitat Sussi som copywriter i flera år. Sussi har en förmåga att snabbt sätta sig in i sammanhanget och hitta kärnan, skapa rätt vinkling och ton i sina texter. I min nya roll som marknadsföringskonsult så landar jag ständigt i situationer där jag själv behöver skapa inlägg på sociala medier, nyhetsinlägg med mera. Så nu ser jag fram emot att gå kursen hos Sussi och bli säkrare i hur jag väljer mina ord."

Carina Forster Dejin
Anfang Design & Kommunikation

 "Sussi har en förmåga utöver det vanliga att tolka händelser och olika skeenden som hon beskriver med en inlevelse och förståelse. Hon använder ett språk som är enkelt att förstå utan att det blir torftigt. Hennes intresse för entreprenörskap och förmåga att berätta företagshistorier gör henne till en utmärkt storyteller och hon har ett stort engagemang i det hon gör. Jag anlitar mer än gärna Sussi när jag har behov." 

Marie Fridström
Tidigare HR-chef på StadiumHar du frågor? Välkommen att kontakta mig!
Fyll i dina uppgifter när nedanför så hör jag av mig så fort jag kan.